RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brøt politisperringer til WTO

Sist oppdatert:
Hundrevis av demonstranter i Hongkong brøt lørdag gjennom politiets sperringer og var nær ved å storme toppmøtet til Verdens handelsorganisasjon (WTO).

Det var de verste sammenstøtene i Hongkongs gater på flere tiår. Politiet besluttet å låse av dørene til kongressenteret der finansministere fra hele verden var samlet til de siste timene av en seks dager lang forhandlingsrunde liberalisering av verdenshandelen.

I en uttalelse fra kinesiske myndigheter het det at 70 mennesker, inkludert ti politifolk, ble sendt til sykehus for behandling. Tre personer ble innlagt.

(Bilder fra sammenstøtene nederst i saken.)

900 pågrepet
Politikommissær Dick Lee søndag morgen lokal tid at politiet hadde pågrepet 900 personer og vurderte om de skulle siktes, melder Associated Press.

Etter de voldelige sammenstøtene med politiet holdt mellom tre og fire hundre mennesker en sittt-ned-aksjon i en av de travleste gatene i sentrum av Hongkong. Tidlig søndag lokal tid informerte politiet demonstrantene at de kom til å bli arrestert, og begynte å slepe dem vekk og sette dem inn i busser.

Kjemiske vannkanoner
Sikkerhetsstyrker i Hongkong brukte mye av dagen på gatekamper med demonstrantene, som inkluderte sørkoreanske bønder, sørøstasiatiske grupper og aktivister fra Europa og USA.

Demonstrantene slo politiet med bambuspinner og brukte metallsperringer til å drive vekk politifolk. Politiet slo tilbake med køller, pepperspray og vannkanoner som skjøt ut vann blandet med et kjemisk stoff som svir på huden og i øynene.

Første voldelige dag
Lørdagens demonstrasjoner skal være de mest voldelige siden forhandlingene startet for fem dager siden, ifølge BBC.

Det har vært massive gateprotester gjennom hele uken, men dette har stort sett gått fredelig for seg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere