RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brudepar savnet etter fergekatastrofe

Foto: EPA
Sist oppdatert:
Over 100 personer er savnet etter at en passasjerferge gikk ned under en storm i Bangladesh søndag. Blant de savnede er en brud og hennes brudgom.

Minst 24 passasjerer er til nå rapportert omkommet og rundt 80 savnet etter fergekatastrofen i utløpet av Bura Gauranga-elva sør i Bangladesh søndag. Det søkes fremdeles etter savnede og mandag ble stadig flere omkomne hentet til land, melder nyhetsbyrået AP.

Overlast, kombinert med sterk vind og krapp sjø er trolig årsaken til at fergen MV Prince av Patuakhali kantret og gikk ned, melder Reuters.

Brudefølge førte til overlast
Fergen på to etasjer har lov til å ha 80 passasjerer om bord. Like før avgang kom et brudefølge på rundt 70 personer om bord. Så mange som 150 passasjerer kan ha vært om bord i båten da den kantret.

Ifølge AP er bruden og brudgommen blant de savnede.

Sperret inne
Da passasjerfergen kantret klarte rundt 50 passasjerer å svømme til land eller ble reddet av fiskebåter på elven.

En lokal politimann sier til Reuters at katastrofen trolig ble langt større enn på en godværsdag fordi dørene ut på dekk stengt som følge av uværet.

Mandag strømmet hundrevis av pårørende til elvebredden for å lete etter sine savnede. Ifølge AP vil tallet på døde vil trolig stige ettersom en rekke pårørende alt har hentet sine døde ved bredden uten å bli registrert, samt de mange som trolig er sperret inne i vraket.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere