RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bruker Østerrike som terrorbase

Sist oppdatert:
- Østerrike er hovedbasen for virksomheten til den terrormistenkte gruppen Ansar al-Islam i Europa, alle våre brødre er der, sier en av gruppens sentrale ledere.

Østerrike blir utpekt som Ansar al-Islams terrorhovedbase i Europa i en telefonsamtale, som ble avlyttet av italiensk politi. På telefon skal algerieren Abderazzak Mahdjoub ha uttalt seg om Østerrikes rolle i gruppens konspiratoriske arbeid, melder NTB-Reuters. Mulla Krekar var en lengre periode Ansar al-Islams leder.

- Alt mulig i Østerrike
I utskriften av den avlyttede samtalen kaller algerieren Østerrike for «det best egnede landet» .

- Landet som alt mulig utgår fra, er Østerrike, sier mannen.

- På dette stadiet er Østerrike blitt kontaktenes land.

De to mennene snakket i samtalen også om rekruttering av utlendinger til å utføre oppgaver for Ansar al-Islam.

- Vi har albanere, sveitsere, briter. Vi har også folk innen telekommunikasjon, også i Østerrike.

- Våre brødre er der
Mahdjoub sier i utskriften også at det er «mange penger i sirkulasjon» i Østerrike, og at «alle våre brødre er der ». Den avlyttede samtalen skal ha funnet sted i juni i 2002. Mahdjoub ble i november arrestert i Hamburg.

Italia har bedt Østerrike om hjelp i etterforskningen, men østerrikske myndigheter sier deres etterforskning ikke har avdekket noe som støtter opp om påstandene i den oppsiktsvekkende telefonsamtalen.

- Det er ingen indikasjoner på eller bevis for at Østerrike er blitt brukt som terrorbase, sier innenriksdepartementets talsmann Rudolf Gollia.

Det østerrikske ukemagasinet Profil offentliggjorde mandag innholdet i politirapporten som er oversendt fra italiensk politi til deres østerrikske kolleger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere