*Nettavisen* Nyheter.

Brukte baby som punchball

Den 17 måneder gamle gutten ble funnet død i en blodig barneseng.

12.11.08 08:43

Babyen var blitt påført 50 forskjellige skader på kroppen, viser obduksjonsrapporten.

Det inkluderer en brukken rygg, ni brukene ribbein, flere skader i munnen, et avrevet øre, flere blåmerker på kroppen, kuttskader i hodet, i tillegg til at fingernegler og tånegler var blitt fjernet.

Babyen bodde sammen med moren (27), hennes kjæreste og deres leieboer i Haringey i Nord-London.

Funnet skyldig
Gutten døde i august i fjor etter måneder med mishandling, og nå er de involverte funnet skyldig for å ha forvoldt babyens død, skriver The Times.

Barnemoren er dømt for å ha ignorert mishandlingen, som ble utført av kvinnens kjæreste og parets leieboer. Mens de to mennene er dømt i en domstol for å ha forårsaket barnets død.

Straffeutmålingen for de tre involverte finner sted i desember og strafferammen er 14 års fengselsstraff.

Babyen var tilknyttet det britiske barnevernet, som holdt tilsyn med barnet samtidig som at mishandlingen pågikk i flere måneder.

Gutten var blitt sendt til sykehus med omfattende skader en titalls ganger før han døde. Men både leger og tjenestefolk tilknyttet barnevernet mislykkes med å ta varseltegnene på alvor.

Paralysert
Ved en anledning mislykkes legen med å se at babyen var paralysert grunnet en brukken rygg.

- Dere har fått fremlagt bevis som er rystende, og dere har sett ting dere aldri ville ha forventet å se, sa dommer Stephen Kramer til juryen under rettssaken.

Politiet hadde foreslått å ta babyen fra moren tre ganger, men sosialarbeidere besluttet likevel å sende ham tilbake til moren.

Moren ble arrestert to ganger mistenkt for å ha påført skader på barnet, men ble løslatt begge gangene uten å straffefølges.

Storbritannias barneminister Beverley Hughes har tirsdag varslet en omfattende granskning av landets barnevernsinstitusjoner, melder Daily Mail.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.