Bruser med fjærene i Brasil

Foto: Natacha Pisarenko (AP)

Lettkledte sambadronninger preger karnevalsfeiringen i Rio de Janeiro. Se bilder.

23.02.09 13:40

Denne helgen startet det tradisjonsrike karnevalet i Rio de Janeiro, og gatene har vært smekkfulle med feststemte brasilianere og turister de siste dagene.

Til tross for finanskrise har stemningen vært på topp blant de mange tusen deltakerne.

Den brasilianske presidenten Luiz Inacio Lula da Silva var blant de 70.000 menneskene som var til stede på Sambastadionet søndag kveld. Dette er første gang han deltar på feiringen siden han ble president i 2003.

Konkurrerer mot hverandre
Sambafesten vil fortsette mandag kveld hvor lettkledte sambadronninger, dansere, store temaflåter og marsjerende korps vil prege den spektakulære feiringen i Rio de Janeiros Sambastadion, hvor sambaskolene konkurrerer mot hverandre.

Hver sambaskole bruker snaue to millioner dollar på festarrangementet og bruker flere måneder på forberedelsene.

Sambaskolene blir som regel sponset av store selskaper, men i år har en del sponsorpenger uteblitt grunnet den globale finanskrisen.

Petrobras, som er landets statlige oljeselskap, måtte trekke tilbake fem millioner sponsordollar til tolv skoler grunnet finanskrisen.

«Det beste showet på jorden»
Derimot har myndighetene spyttet inn med flere millioner dollar slik at sambaskolene får deltatt på det som brasilianerne omtaler som «det beste showet på jorden».

Men flere aktører frykter at karnevalet vil først bli skikkelig rammet av finanskrisen til neste år.

- Jeg tror krisen vil først slå til i 2010, sier Rosa Magalhaes ved sambaskolen Imperatriz Leopoldinense til nyhetsbyrået AP.

Men turistene lever glade dager i Brasil som følge av et 30 prosent fall i den brasilianske valutaen.

1610

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.