RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brutalt drap kobles til «Manhunt»

Sist oppdatert:
14 år gamle Stefan Pakeerah ble brutalt drept. Foreldrene mener videospillet «Manhunt» påvirket drapsmannen.

Den britiske butikkjeden Dixons har fjernet spillet «Manhunt» fra hyllene sine etter at 14 år gamle Stefan Pakeerah ble brutalt myrdet i en park nær hjemmet sitt, skriver Sky News.

Pakeerah ble gjentatte ganger slått med en klohammer og stukket til døde.

Den tre år eldre kameraten Warren Leblanc tilstod drapet bare kort tid etter det fant sted. Han ble funnet av to politimenn, dekket av blod.

Leblanc se seg også skyldig for domstolen i Leicester, tilsvarende lagmannsretten her i Norge. Domstolen fikk detaljerte beskrivelser på hvordan den anklagede hadde væpnet seg selv med to våpen og drept Pakeerah «med kaldt blod».

Ville betale narkogjeld

Aktor i saken hevdet at Leblanc ville rane sin yngre venn for å få betalt en narkogjeld, men Stefan Pakeerahs foreldre hevder at det voldelige videospillet «Manhunt» må ta en del av skylden for ugjerningene.

– Jeg tror jeg hørte at noen av vennene til Warren sa han var besatt av dette spillet, sier Stafans mor, Giselle. Hvis han var så oppslukt av dette spillet kan det godt være at virkelighetsoppfattelsen hans var ganske uklar.

Faren til den avdøde legger til utenfor rettslokalene:

– De spilte et spill som heter «Manhunt». Måten Warren utførte drapet på er lik måten det foregår i spillet, med hammer og kniver. Det er en viss sammenheng mellom spillet og hva han har gjort, sier han.

Lite populært i Norge

Voldspill faller tradisjonelt i dårlig jord blant norske politikere. Utviklerne av «Manhunt», Rockstar, står også bak det kontroversielle spillet «Grand Theft Auto». «GTA» ble politianmeldt, og forsøkt fjernet fra norske butikkhyller av statsråd og sjef for Barne- og familiedepartementet, Laila Dåvøy, men uten at det førte frem.

Hverken Dåvøy eller barneombud Reidar Hjermann var tilgjengelige for kommentar da denne saken ble publisert.

Spilljournalist Frode Haugen tror ikke spill har noen større påvirkingskraft enn det andre grafiske medier har, men sier at de kan være en utløsende faktor på lik linje med andre underholdningsmedier.

Haugen mener imidlertid at mennesker som utfører denne type voldshandlinger har alvorlige problemer på forhånd, og at et spill som «Manhunt» ikke kan ta på seg skylden for alvorlige kriminelle handlinger.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere