*Nettavisen* Nyheter.

Brutalt drap ryster Sverige

Få minutter etter at det ringte på, fant den eldre kvinnen sin ektemann (83) ved inngangsdøren i en blodpøl.

29.10.06 09:27

Like før klokken 14 lørdag ringte det på hos et eldre par i eneboligen i Ärla, cirka ti kilometer øst for Eskilstuna i Sverige, skriver Aftonbladet.

Lite visste den 83 år gamle bonden om den tragiske skjebnen som ventet ham, da han gikk for å åpne denne lørdags ettermiddagen.

Fant mannen drept
Nøyaktig hva som har skjedd, er foreløpig uklart for politiet. Mannens kone, som er svak til bens, hørte bråk innefra og gikk for å se etter.

I gangen lå hennes døde mann.

- Da hun kom ut så hun pappa ligge i en blodpøl, forteller sønnen til Expressen.

Han kom til foreldrenes hus etter å ha blitt oppringt av sin mor. Deretter varslet han nødsentralen, og politi og helsepersonell kom seg til åstedet.

Politiet vil inntil videre ikke gå ut med hva slags skader mannen ble funnet med. Ifølge Aftonbladet dreier det seg om vold mot hodet. Expressen skriver at mannen ble hugget ihjel med kniv.

Sent lørdag ettermiddag ble en 31 år gammel mann fra drapsofferets nabolag, pågrepet. 31-åringen skal være tidligere voldsdømt. Da han ble arrestert var han «sterkt påvirket».

Mistenkte skal ha kommet med opplysninger under det første avhøret som klokken 20.17 fikk påtalemyndighetene til å begjære ham fengslet for drap.

En gåte for politiet
Det eldre parets naboer er i sjokk. Også for etterforskerne er motivet til drapet en gåte. Det finnes ingen kjente forbindelser mellom den mistenkte gjerningsmannen og det 83 år gamle offeret. Det eldre paret levde enkelt og tilbaketrukket. Hverken mannen eller kvinnen er kjenninger av politiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.