Gå til sidens hovedinnhold

Brutalt halshugget av guttunge

Videoen av den 12 år gamle gutten som halshugger en mann sirkulerer i Pakistan.

Gutten med den enorme kniven ser ut som han bare er 12 år gammel. Med en høy lys stemme håner han den bundete mannen, Ghulam Nabi, og hevder han er en amerikansk spion.

- Han er en amerikansk spion. De som gjør slike ting, vil dele hans skjebne, sier den den unge bøddelen, som ikke identifiseres i filmen.

«Gud er stor»
Så halshugger han fangen og roper «Gud er stor», mens en annen mann holder Nabis hode etter skjegget. Så løfter guttungen opp det avkappede hodet i triumf.

Videoen av det groteske drapet på Ghulam Nabi sirkulerer i Pakistan. Nabi var en militant pakistaner som angivelig skal ha forrådt en Taliban-leder som ble drept i et flyangrep i desember.

I videoen kan det høres sanger der både Taliban-lederen Mullah Omar og Osama bin Laden hylles.

Til salgs i farens landsby
Nyhetsbyrået Nabi AP har fått bekreftet at det er Nabi som blir drept på videoopptaket, via Nabis familie. APs journalist oppsøkte Nabis far, Ghulam Sakhi, som identifiserte sin sønn via stillbilder på videoen. I landsbyen der faren bor er videoen til salgs på den lokale basaren. Faren hadde ikke lyst til å se videoen selv.

Sakhi forteller at sønnen har vært et lojalt Taliban-medlem, som kjempet i Afghanistan og har skjult Talibans ledere i sin bolig. Han vil nå hevne sin sønns død, og legger skylden på Taliban.

- Taliban er ikke Mujahidin. De kjemper ikke for Islams sak. Om jeg får tak i dem, vil jeg drepe dem og rive i kjøttet deres med mine egne tenner, forteller den 70 år gamle mannen.

Ikke bekreftet av Taliban
Qari Yousaf Ahmadi, som hevder å være en talsmann for Taliban, sier til AP at han ikke har noe informasjon om hverken Nabi eller videoen.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre