RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bryllupsvideo sår tvil om USAs versjon

Sist oppdatert:
En video som angivelig viser bilder av et bryllup som ble bombet av USA i forrige uke, ble natt til mandag offentliggjort. Rundt 40 personer ble drept i angrepet.

Videoen, som ble sendt ut av Associated Press Television News (APTN), består av private videoopptak fra et bryllup og opptak gjort av APTN etter onsdagens angrep, melder BBC.

APTN understreker at de ikke har klart å slå fast når opptaket er gjort og om det er ekte. På videoopptaket vises bilder av bryllupsfesten før og etter den angivelig ble bombet. Flere av ofrene og de overlevende etter luftangrepet skal angivelig være på opptaket av bryllupsfeiringen, ifølge BBC.

USA har insistert på at det var en gruppe væpnede opprørere, og ikke en bryllupsfest, som ble bombet.

- Det fantes ikke noe bevis for at det hadde vært et bryllup. Ingen dekorasjoner, ingen musikkinstrumenter, ikke store mengder mat, eller rester av mat, noe man ville forvente å finne etter en bryllupsfest, sa brigadier Mark Kimmitt i helga.

Angrepet skjedde tidlig onsdag morgen i landsbyen Makr al-Deeb, i ørkenen nær den syriske grensen.

Bildene som ble offentliggjort av APTN er deler av et flere timer langt opptak, som skal være gjort av Yasser Shawkat Abdullah. Abdullah ble leid inn for å filme festen, og skal være blant de drepte.

Opptaket åpner med bilder av biler, noen av dem dekorert, som kjører gjennom ørkenen, angivelig på vei til bryllupet. Bilene ankommer så festen og lyden av gevær som avfyres kan høres på opptaket. Videre viser bildene menn som danser til musikk fra den populære bryllupssangeren Hussein al-Ali.

På opptaket vises så bilder av det som skal være liket av al-Ali etter angrepet.

Nyhetsbyrået AP melder at en reporter og en fotograf som intervjuet mange av de sårede dagen etter angrepet, identifiserte flere av dem i bryllupsvideoen. (NTB-AFP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere