RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Brystene sprakk etter operasjon

En 18 år gammel svensk jente har anmeldt sin tidligere plastikkirurg, etter at begge brystene sprakk etter en brystreduksjon.

18-årige Andréa Thor ville bli kvitt sine ryggplager, og bestemte seg for å redusere brystene. Hun tok kontakt med en plastikkirurgiklinikk i Stockholm, og fikk innen kort tid plass for operasjon.

Selve operasjonen, hvor brystene hennes skulle reduseres med en tredjedel, fant sted i begynnelsen av april i fjor. Noen dager etter operasjonen fikk hun smerter i det ene brystet, og ved kontroll ble det konstatert at hun hadde fått en betennelse. Ifølge Aftonbladet fikk 18-åringen beskjed om at det ikke var farlig, og hun ble sendt hjem.

- Bare noen dager senere merket jeg at brystet mitt hadde sprukket opp, midt i brystvorten. Jeg fikk panikk, forteller hun.

Plastikkirurgen forsøkte å lappe igjen brystet med en bit hud fra hennes lår, men heller ikke dette fikk såret til å gro. Etter dette ville klinikken ikke lenger tilby hjelp.

- Kirurgen skulle på ferie, og sendte meg videre til Karolinska sjukhuset. Siden har jeg ikke hørt noe fra ham, forteller Andréa Thor.

I oktober – seks måneder etter operasjonen og etter flere sykehusbesøk – var brystene omsider leget. 18-åringen har imidlertid fått stygge arr både på brystene, og på låret hvor kirurgen hentet hudvev.

Nå har hun anmeldt kirurgen, og saken skal opp for den svenske pasientnemnden, som i verste fall vil frata mannen hans legelisens.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere