*Nettavisen* Nyheter.

BTK skaper mannefrykt

Foto: Scanpix

Kirkegjenger og samfunnstøtte Dennis Rader (59) er mistenkt for ti drap. Nå sprer frykten seg for at flere velansette menn egentlig er brutale mordere.

Dennis Rader var i over en mannsalder prektigheten selv i lokalsamfunnet i Wichita i Kansas.

Rader har vært gift i 34 år, og ekteparet gikk i kirken hver eneste søndag, skriver New York Post. Trolig drepte han sitt første offer etter bare tre års ekteskap.

Siden skal 59-åringen brutalt ha tatt livet av ytterligere ni mennesker, som sitt alter ego «BTK» – Bind, torture & kill – etter måten han drepte på.

Vrenger bildet
Tobarnsfarens bakgrunn snur opp ned på den gjeldende forestillingen i USA om hvordan er seriemorder er. For Rader var ingen merkelig einstøing.

Arrestasjonen av Rader i slutten av februar har derfor fått folk til å begynne å lure på sine ektefeller – og på hvor mange av deres veloppdragne kolleger og folk de går i kirken sammen med, som egentlig er grusomme seriemordere, skriver nyhetsbyrået AP.

Typisk hvit
Seriemorder-ekspert Katherine Ramsland sier til nyhetsbyrået at jo fortere folk korrigerer klisjé-bildet de har av en seriemorder, jo tryggere vil de være.

– Det finnes ingen enkeltprofil, fastslår Ramsland, som er professor i rettsmedisin ved DeSales-universitetet i Pennsylvania.

Men på ett punkt passer seriemorderen BTK til stereotypen; han er hvit.

Dennis Rader er siktet for å ha tatt livet av i alt ti menn og kvinner i årene 1974 til 1991. Han skal i avhør ha tilstått seks av drapene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.