*Nettavisen* Nyheter.

Budkrigen om Sky fortsetter – nytt kjempebud fra Fox

Rupert Murdochs 21st Century Fox har høynet budet sitt på Sky, selskapet Murdoch i sin tid grunnla. Foto: AP / NTB scanpix. Foto: (NTB scanpix)

Rupert Murdochs 21st Century Fox høyner i budkrigen mot amerikanske Comcast om full overtakelse av Sky.

11.07.18 09:46

Det seneste budet fra Fox på de 61 prosentene av Sky de ikke eier, lyder på 24,5 milliarder pund, som tilsvarer rundt 265 milliarder kroner.

Budet kommer overraskende ettersom det ble meldt at Murdoch hadde gitt opp kampen om Sky, selskapet han i sin tid grunnla, da Comcast i april la inn et bud tilsvarende 237 milliarder kroner.

Sky har 22 millioner kabel-TV-kunder i Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike og Italia.

Murdochs 21st Century Fox eier fra før drøyt 39 prosent av Sky og eier også blant annet Fox News og Hollywood-studioet FX.

Comcast eier blant annet NBC og en rekke andre TV-stasjoner, og er også en stor telekom-aktør i USA. Så langt er det ukjent om de vil komme med et nytt bud etter at Fox høynet sitt.

Britiske konkurransemyndigheter har vært skeptiske til å la Murdoch-eide Fox ta over Sky på grunn av bekymringer om at mediemogulen får for mye makt i det britiske medielandskapet. Murdoch styrer Storbritannias største avis The Sun, i tillegg til blant annet The Times.

Ifølge The Guardian har imidlertid myndighetene åpnet for at Fox kan kjøpe Sky dersom de selger Sky News.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag