*Nettavisen* Nyheter.

Buhari øker forspranget i valget i Nigeria

Utfordreren i Nigerias presidentvalg, Muhammadu Buhari, har 3 millioner flere stemmer enn president Goodluck Jonathan idet det gjenstår å telle stemmene fra tre delstater.

31.03.15 13:31

Buhari har til sammen 14 millioner stemmer, mens Jonathan så langt har 11, ifølge en oppsummering Reuters har gjort av endelige og foreløpige resultater fra 33 av landets 36 delstater.

Men Johnathan har sterk støtte i de folkerike delstatene som gjenstår, og det var derfor fortsatt for tidlig å slå fast hvem som har vunnet valget ved 13-tiden tirsdag.

Det er første gang en opposisjonskandidat har en reell mulighet til å bli valgt til president siden landet gjeninnførte valg i 1999. Dersom Buhari vinner, skjer det 30 år etter at han først kom til makten i et militærkupp.

Buharu har gjort et sterkt valg i de nordlige delstatene Kano, Katsina, Kaduna og Jigawa. Dette er delstater som rammes hardt av ekstremistgruppen Boko Harams herjinger.

Opposisjonskandidatens gode valg fikk tidligere minister Godsay Orubebe fra presidentens People's Democratic Party (PDP) til å kapre scenen under en valgsamling i hovedstaden Abuja. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.