*Nettavisen* Nyheter.

Bulgarer ligger an til å bli ny IMF-sjef

Direktør for Verdensbanken Kristalina Georgieva i Oslo rådhus under en konferanse i november. Hun ligger an til å bli ny IMF-sjef. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Direktør for Verdensbanken Kristalina Georgieva i Oslo rådhus under en konferanse i november. Hun ligger an til å bli ny IMF-sjef. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Foto: (NTB scanpix)

Etter over tolv timer med forhandlinger og avstemninger er det klart at bulgarske Kristalina Georgieva blir EUs kandidat til stillingen som IMF-sjef.

Det er EUs finansministre som fredag kveld har hatt avstemning om hvem som skal bli lederkandidat.

Stillingen i Det internasjonale pengefondet IMF er ledig etter at den tidligere sjefen, franske Christine Lagarde, er nominert som president for Den europeiske sentralbanken (ESB). Hun tar over for Mario Draghi i november.

Nederlandske Jeroen Dijsselbloem var den som til sist sto igjen som Georgievas motkandidat. Han ønsker henne lykke til i en Twitter-melding.

– Du har alle de nødvendige egenskapene for å bidra effektivt til IMFs oppdrag, skriver han.

Georgieva er tidligere EU-kommissær og er i dag direktør i Verdensbanken, hvor hun rangerer like under bankens president, amerikaneren David Malpass.

USA peker tradisjonelt ut sjefen for Verdensbanken, mens en europeer har kontroll over søsterorganisasjonen IMF.

IMF velger formelt sjef 4. oktober.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.