*Nettavisen* Nyheter.

Bulgaria sender soldater for å vokte grensen

Bulgarias statsminister Boiko Borissov. Foto: Francois Walschaerts (AP)

400 bulgarske soldater på vei for å vokte grensen mot Hellas.

05.03.16 16:42

SOFIA (NTB-AFP): 400 soldater er på vei til grensen mot Hellas for å forhindre migranter og flyktninger å krysse, har regjeringen i Bulgaria besluttet.

Les også: Hellas i frontlinjen i flyktningkrisen

– Hundrevis av folk, flere enn 400 fra militæret, sikkerhetspoliti og vanlig politi, kommer til å bli stasjonert her permanent. I tillegg kan 500 sikkerhetsvakter mobiliseres på kort tid, opplyser statsminister Boiko Borissov.

Den bulgarske nasjonalforsamlingen har allerede gitt sin godkjenning til at militæret kan settes inn for å vokte riksgrensen. Tidligere har de kun hatt tillatelse til å bidra med praktisk logistikk og utstyr.

Grensa mellom Hellas og Bulgaria består av høye fjell, og det er kun ved kortere strekninger det er mulig å passere uten fjellutstyr.

Landet har allerede 2.000 politifolk utplassert langs den 260 kilometer lange grensa som de deler med Tyrkia. Her er Bulgaria i tillegg i gang med å forlenge et piggtrådgjerde som er satt opp tidligere.

I fjor ble det registrert at 30.000 migranter og flyktninger kom Bulgaria, men man antar at mange flere tusen har passert gjennom landet uten å bli registrert. Hjelpeorganisasjoner har påpekt at landets politi behandler flyktningene dårlig. Omkring 500 mennesker er for øyeblikket plassert i mottak.(©NTB)

Les også:

Ønsker felleseuropeisk grensestyrke på plass i september

Norske Kim i Leger Uten Grenser: - Nå kommer det flere kvinner og barn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag