*Nettavisen* Nyheter.

Burundis forsvarssjef: – Kuppforsøket var mislykket

Soldater og lokale innbyggere i Burundis hovedstad Bujumbura onsdag etter at en av landets generaler hevdet at presidenten var avsatt. Foto: Jean Pierre Harerimana (Reuters)

Forsøket på å kuppe makten i Burundi lyktes ikke, hevdet landets forsvarssjef i en radiotale. Kort tid etter ble det hørt kraftig skyting utenfor lokalene til landets rikskringkasting.

14.05.15 07:54

– Kuppforsøket til general Godefroid Niyombare er blitt stanset, sa forsvarssjef Prime Niyongabo i talen natt til torsdag.

Presidentpalasset kontrolleres av president Pierre Nkurunzizas støttespillere, ifølge forsvarssjefen, som oppfordrer alle kuppmakerne til å overgi seg.

Kort tid etter ble det hørt kraftig skyting i nærheten av den statlige kringkasterens redaksjonslokaler, ifølge nyhetsbyrået Reuters. Det er foreløpig ikke kjent om noen er såret eller drept i skytingen.

– Kontrollerer flyplassen

Tross forsvarssjefens forsikringer hevder en talsmann for presidentens motstandere at de fortsatt kontrollerer flyplassen ved hovedstaden og at radiotalen var full av løgner.

Den eneste årsaken til at kuppmakerne ikke har tatt kontroll over den statlige kringkasteren, er at de ønsker å unngå et blodbad, ifølge talsmannen Venon Ndabaneze.

Jubel og sang

General Godefroid Niyombare erklærte i en radiotale onsdag at president Nkurunziza var avsatt. Kort etter brøt hundrevis av mennesker ut i jubel og sang i gatene i hovedstaden Bujumbura.

Nkurunziza befant seg på dette tidspunktet i Tanzania, hvor han skulle delta på et krisemøte med andre østafrikanske ledere. Tanzanianske myndigheter opplyste at Nkurunziza umiddelbart satte kursen tilbake til hjemlandet.

Kuppmakerne opplyste imidlertid at de hadde stengt Bujumburas flyplass, og natt til torsdag var det fortsatt uklart hvor presidenten hadde tatt veien.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.