RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush: - CIA bare gjetter

Foto: Scanpix/AP Photo/Charles Dharapak
Sist oppdatert:
President George W. Bush mener CIA bare gjetter når de advarer mot full borgerkrig i Irak.

I en hemmelig etterretningsrapport tegnet CIA nylig et dystert bilde av utviklingen i Irak, og advarte mot mulighetene for full borgerkrig.

Rapportens konklusjoner, som ble kjent gjennom avisen New York Times, lignet lite på det rosenrøde bildet Bush tegner av Irak, både i den amerikanske valgkampen og i sitt innlegg i FNs hovedforsamling tirsdag.

- De gjettet
Nå anklager den amerikanske presidenten CIA for å drive ren gjetning om Irak.

- CIA tegnet flere scenarier. De sa at livet kan bli miserabelt, at livet kan bli OK og at livet kan bli bedre. Og de gjettet bare på hvordan forholdene kan komme til å bli, sa Bush da han tirsdag poserte på bilder sammen med Iraks midlertidige statsminister Iyad Allawi.

- Irakerne selv trosser disse pessimistiske spådommene, fortsatte Bush, som sa at han håpet Allawis besøk vil bidra til å overbevise amerikanerne om at situasjonen i Irak slett ikke er så ille som det fjernsynsbildene kan tyde på.

Han fikk støtte fra Allawi, som hevdet at internasjonale massemedier underslår at det væpnede opprøret er i ferd med å bli slått ned i Irak.

- Suksess
Også under tirsdagens innlegg i FNs hovedforsamling fastholdt Bush at krigen i Irak er en suksess.

- Vi har alle del av den suksess verdens nyeste demokrati er, sa Bush i innlegget.

Det fikk demokratenes presidentkandidat John Kerry til å fyre av nok en kraftsalve, der han anklaget Bush for å skjule realitetene i Irak.

- Han er ikke troverdig nok til å lede verden, sa Kerry som tidligere har anklaget Bush for sviktende virkelighetsoppfatning og for å føre det amerikanske folk bak lyset om Irak. (©NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere