RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kevin Lamarque (scanpix)

Bush: - Jeg er sjefen

Sist oppdatert:
Enkelte kongressrepresentanter mener USAs president må ta større kontroll over Irak-politikken, og mandag kom svaret fra George W. Bush.

Det var Richard Lugar, som er leder i Senatets utenrikskomité, som søndag sa at "presidenten må være president" i forbindelse med at flere av Bushs rådgivere ser ut til å være uenige om hva som skal være USAs Irak-politikk.

I en rekke intervjuer med regionale amerikanske TV-selskaper mandag benyttet Bush muligheten til nok en gang å understreke at ting går som planlagt i Irak, melder NTB-Reuters.

- Med all respekt for politikere som gir kommentarer her i Washington; de tar feil om strategien vår. Vi har hatt en strategi helt fra starten av, Jerry Bremer setter strategien ut i livet og vi gjør veldig god fremgang med tanke på å etablere et fritt Irak, sa Bush under et av intervjuene.

Paul (Jerry) Bremer er amerikanernes øverste sivile sjef i Irak.

En ny måling gjort på oppdrag for CNN og USA Today viser at 56 prosent av de spurte mener Bush gjør en god jobb. Det er en fremgang på 6 prosentpoeng i forhold til septembermålingen, hvor republikaneren fikk sin laveste notering siden han ble president.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere