Bush: - Vanskelig uke

President Bush innrømmet søndag at USA hadde hatt en vanskelig uke i Irak. Åtte amerikanere har mistet livet i Irak de siste to dagene.

Bush deltok søndag sammen med sin familie og sin nasjonale sikkerhetsrådgiver Condoleezza Rice på påskegudstjenesten på militærbasen Fort Hood, der flere titall av soldatene som er blitt drept i Irak er stasjonert.

- Forrige uke var en vanskelig uke. Jeg ber hver dag for at tapene skal bli færre, men jeg vet at det vi gjør er riktig. Riktig for freden på lang sikt og riktig for sikkerheten for landet vårt, sa Bush etter gudstjenesten.

- Mine bønner og tanker er hos dem som har betalt den høyeste prisen for vår sikkerhet.

Presidenten sa at han jevnlig diskuterer med sjefen for den amerikanske sentralkommandoen, John Abizaid, og at flere soldater vil bli sendt til Irak dersom det er nødvendig.

General Ricardo Sanchez, som leder styrkene i Irak, sa søndag at han ikke trenger flere enn de 129.000 soldatene som nå er i Irak.

- Våre soldater håndterer situasjonen. Jobben deres er å gjøre Irak mer sikkert, slik at et fredelig Irak kan komme for en dag, sa Bush.

Åtte amerikanske soldater ble drept i forskjellige angrep i Irak fredag og lørdag, ifølge den amerikanske okkupasjonsmakten. Drapene og angrepene kommer i tillegg til dem som er meldt om tidligere i helga.

Fire soldater fra 1. panserdivisjon ble drept i to separate angrep i Bagdad fredag, mens tre soldater fra 1. infanteridivisjon ble drept i et bakholdsangrep i nærheten av Tikrit.

Lørdag ble en marineinfanterist drept i kamper vest for Bagdad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.