*Nettavisen* Nyheter.

Bush: - Vi blir i Irak

- Det er en vanskelig krig, men det betyr ikke at vi taper den, sa USAs president George W. Bush i en fjernsynstale i natt.

19.12.05 09:12

I den 17 minutter lange talen fra Det ovale kontor avviste George W. Bush at USA har tenkt å trekke seg ut av Irak.

Å trekke seg ut før vi har en seier er uforsvarlig, og jeg vil ikke tillate det, sa Bush.

- Det ville være å forlate vennene våre og signalisere til verden at USA ikke er til å stole på. Vi ville overlate Irak til fiender som har lovet å angripe oss, fortsatte han.

Reddes
Presidenten forsikret det amerikanske folk at USA skal vinne krigen i Irak, men innrømmet samtidig at USA og deres allierte står overfor store vanskeligheter.

- Det er en vanskelig krig, men det betyr ikke at vi taper den, sa han i fjernsynsstalen.

- For hvert liv som går tapt, reddes talløse liv. For hver terrorist som forsøker å stande friheten i Irak, er det flre irakere og amerikanere som jobber mot dem, sa han.

Seier eller nederlag
Bush rettet i talen en direkte appell til de mange motstanderne av Irak-krigen og sa han respekterer de som er uenige med ham. Men nå er det bare to valgmuligheter for USA, ifølge Bush, nemlig seier eller nederlag.

- Behovet for seier er større enn noen president eller politisk parti fordi det står om sikkerheten til befolkningen vår. Jeg forventer ikke at dere skal støtte meg i alt, men i kveld har jeg et ønske: Gi ikke etter for fortvilelsen og gi ikke opp denne kampen for frihet, sa Bush.

Les hele talen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag