Gå til sidens hovedinnhold

Bush angrer på språkblemmer

President George W. Bush sier han skjønner at det ikke alltid lønner seg å være tøff i kjeften.

Den amerikanske presidenten er ikke kjent for å innrømme sine feil. I en av debattene før presidentvalget i november, nektet han å snakke om eventuelle feil han hadde gjort i løpet av sin første presidentperiode.

På et pressemøte med 14 amerikanske aviser torsdag uttrykte imidlertid Bush en viss engstelse for to av hans mest berømte sitater, melder CNN.

- Ikke meningen
To måneder etter at Bush erklærte amerikansk seier og slutt på krigen i Irak, lovet presidenten at amerikanske styrker ville bli i Irak til en demokratisk valgt regjering var innsatt.

- Bring ’em on (Kom med dem), uttalte presidenten friskt om irakiske tropper som ville angripe amerikanske soldater.

- «Kom med dem» er et klassisk eksempel på at jeg virkelig prøvde å oppmuntre soldatene. Jeg ville gjøre det klart at jeg forstod fullt og helt hvilken stor jobb de gjorde. Noen tolket ordene som en utfordring til angrep. Det var ikke meningen, sier Bush nå.

- Noen ganger har ord konsekvenser du ikke ønsker, vedgår den amerikanske presidenten.

Westernstil
Uken etter 11. september-angrepet ble Bush spurt om han ønsket å se Osama bin Laden død. Bush svarte i reneste cowboy-stil da han uttalte at bin Laden var ønsket «død eller levende».

- Jeg husker at jeg kom tilbake til Det hvite hus. Laura spurte «Hvorfor sa du det?» Vel, det var bare et uttrykk som kom ut. Jeg hadde ikke øvd på det, sier Bush.

Presidenten innrømmer at han har en «rett frem» måte å snakke på, men vil nå tenke seg bedre om før han snakker:

- Jeg vet ikke om jeg vil kalle det anger, men dette er utvilsomt en påminnelse om at en president må være bevisst på hvilke konsekvenser ord kan få, sier Bush.

Reklame

Ny bok: Husker du disse to idiotene?