Gå til sidens hovedinnhold

Bush åpner for mer klimautslipp

USAs president George W. Bush vil fjerne restriksjoner som begrenser klimautslipp fra amerikansk industri.

Et hemmelig regjeringsdokument som ble lekket til flere medier fredag, tyder på at regjeringen til president George W. Bush vil lage et betydelig smutthull i den såkalte Clean Air Act, loven for ren luft, skriver britiske medier ifølge NTB.

Fritar investorer for ansvar

Frem til i dag har det vært forbudt å gjøre betydelige ombygginger av fabrikker og kraftverk, uten samtidig å installere renseanlegg og å godta kontroller av utslippene.

De planlagte regelendringene bety at amerikanske firmaer kan investere store summer i fabrikkene, uten å måtte forholde seg til reglene om rensing og kontroll. Dette vil blant annet gjøre det lettere å videreføre driften av amerikanske kullkraftverk. Kullkraftverk slipper ut store mengder karbondioksid (CO2).

Varsler søksmål

Flere amerikanske opposisjonspolitikere varsler søksmål mot staten dersom de nye reglene blir vedtatt.

Utvanningen av forurensningsloven fra 1972 planlegges på et tidspunkt da det amerikanske miljøverndepartementet EPA ikke har noen leder. Den forrige lederen trakk seg i sommer, i frustrasjon over regjeringens forsøk på å fjerne regler for forurensning, ifølge avisa The Independent.

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget