RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush beklaget

Sist oppdatert:
Kinas president Hu Jintao fikk beklagelse fra president Bush for demonstrantene utenfor Det hvite hus.

Den kinesiske presidenten Hu Jintao fikk pepper både fra president Bush og fra demonstranter da han kom til Det hvite hus torsdag. En demonstrant fra Falun Gong måtte bæres bort etter høylytte protester.

Etterpå beklaget George W. Bush at demonstranter hadde plaget den kinesiske presidenten da han skulle tale.

Ifølge AP tok Bush dette opp med Hu Jintao når de to samtalte i det Ovale kontoret, etter pressemøtet.

- Han sa bare at dette var uheldig, og at han var lei for at det hadde skjedd, sier Dennis Wilder, som er ansvarlig for Asia-saker på det nasjonale sikkerhetsbyråets kontor.

Uttrykte misnøye
I en kort tale understreket Bush USAs misnøye med Kinas valutaregime, og at USA vil fortsette å presse Kina "mot en mer fleksibel valutapolitikk". Han kritiserte også Kina for manglende menneskerettigheter og militæroppbyggingen i landet.

President Hu Jintao lovte at Kina vil gjøre sitt for å dempe konfliktene rundt atomprogrammene til Nord-Korea og Iran, og at landet vil arbeide for å styrke menneskerettightene.

Ingen enighet
Men de to presidentene kom ikke til konkret enighet i noen sakene som ble diskutert, utover at de var enige om å være uenige, melder NBC.

Uenighet om besøkets natur
President George Bush mottok torsdag den kinesiske presidenten i en seremoni på plenen foran Det hvite hus. De to statslederne var ikke helt enig om hva slags besøk det egentlig dreide seg om.

Den kinesiske presidenten betrakter besøket i Washington som et statsbesøk, mens den amerikanske presidenten mente det dreide seg om et offisielt besøk, som har lavere status.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere