RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush ber Europa om hjelp

Sist oppdatert:
- Europa må hjelpe til i Irak, lyder budskapet når George W. Bush mandag taler til Kjell Magne Bondevik og lederne for de andre Nato-landene tirsdag. Se web-TV her.

Søndag landet George W. Bush i Brussel. Besøket blir sett på som et tegn på at den amerikanske presidenten ønsker å reparere på forholdet til de europeiske landene som sa nei til Irak-krigen. Men Bush ønsker også håndfast drahjelp i Irak.

- Nå er tida kommet for at etablerte demokratier gir politiske, økonomiske og sikkerhetsmessige garantier til verdens nye demokratier, heter det i teksten til en tale Bush vil holde for belgiske ledere mandag ifølge CNN.

Bush på plass i Brussel. Se web-TV her (abonnement).

Utdragene av talen stammer fra Det hvite hus.

Alle land «har interesse av et demokratisk og vellykket Irak, som vil bekjempe terrorisme og være et frihetens fyrtårn og en kilde for stabilitet i området», mener Bush.

Rivaler
Bush og kona Laura kom til Brussel søndag kveld. Tirsdag møter presidenten lederne for Nato-landene. Fra Norge stiller både statsminister Kjell Magne Bondevik og utenriksminister Jan Petersen. På kvelden skal han spise middag med sin «erkerival» fra konflikten om Irak, Frankrikes president Jacques Chirac. Tirsdag møter han blant annet sine allierte fra Irak-krigen, Tony Blair og Silvio Berlusconi.

Onsdag møter Bush krigsmotstanderne Gerhard Schröder og Vladimir Putin under to korte stopp i Tyskland og Slovakia.

Ifølge tjenestemenn fra Bush-adminstrasjonen vil presidenten ikke bare diskutere Irak. Hjelp til Afghanistan, fredsarbeidet i Midtøsten og forhandlingene om Irans atomprogram står også på programmet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere