*Nettavisen* Nyheter.

Bush ber om budsjettdisiplin

Foto: (Reuters/Scanpix)

President George W. Bush er ventet å mane til budsjettdisplin i sin tale om «rikets tilstand» i natt. Men litt tid til å feire demokratiet blir det også.

Sosialtrygd og behovet for budsjettdisiplin vil stå høyt oppe på lista når USAs president holder sin tale om «rikets tilstand» klokken tre natt til torsdag norsk tid. Talen vil holdes i Kongressen, og blir direktesendt over hele verden.

Bush er også ventet å feire demokratiets spredning, symbolisert ved valgene i Afghanistan, Ukraina, de palestinske områdene og Irak. Talen vil bli delt likt mellom innenrikspolitikk og utenrikspolitikk, opplyste en talsmann for Det hvite hus under en pressebriefing onsdag. Talsmannen ville være anonym, skriver Washington Post.

Presidenten kommer til å be Kongressen om skattemessig disiplin i påvente av et ekstremt stramt føderalt budsjett. Budsjettet vil bli annonsert mandag i neste uke.

- Vil vil legge frem et budsjett som reflekterer tiden vi er inne i. Vi har måttet gi regjeringen midler på en måte som reflektere at vi er en nasjon i krig, sa talsmannen.

USAs førstedame Laura Bush kommer til å følge ektemannens tale sammen med en afghansk og en irakisk velger. Det fortalte fru Bush selv på NBCs show «Today» onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.