RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush ber om våpenhvile i Gaza

Sist oppdatert:
Washington (NTB-Reuters): USAs president George W. Bush sier han jobber for å oppnå våpenhvile på Gazastripen. Men det forutsetter at Hamas tar første skritt og stanser rakettangrepene mot Israel.

- Og løfter fra Hamas holder ikke. Det må være overvåkingsmekanismer på plass som kan sørge for at smuglingen av våpen til terrorgrupper i Gaza tar slutt, sier Bush i sin ukentlige radiotale, som ble spilt inn fredag.

I talen ber Bush andre internasjonale aktører om å presse Hamas til å slutte med terrorvirksomhet, og å støtte andre palestinske ledere som arbeider for fred.

Også talsmann for Det hvite hus Gordon Johndroe uttalte seg om konflikten i Gaza fredag. Han ønsket ikke å kommentere en mulig israelsk bakkeoperasjon i detalj, men i praksis ga han Israel frie hender til å sende soldater inn på Gazastripen.

- Dette er Israels avgjørelse, sa Johndroe da han på en pressekonferanse ble spurt om en bakkeoperasjon kan rettferdiggjøres. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere