RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush degraderer general

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
President George W. Bush degraderte torsdag general Janis Karpinski etter avsløringen av skandalen i Abu Ghraib-fengselet.

General Karpinski er den første høyre offiseren som er degradert etter skandalen i Abu Ghraib-fengselet, melder Ap. Hun ledet fengselsvesenet i Irak etter den amerikanske invasjonen i 2003.

Ifølge en uttalelse fra hæren blir Karpinski degradert til oberst fordi hun viste svært dårlig kompetanse i jobben som leder for Abu Ghraib-fengselet. Hun blir imidlertid ikke direkte lastet for mishandlingene av fangene i fengselet. Den tidligere generalen skal også ha forsøkt å skjule for hæren at hun var tatt for butikknasking.

Flere andre offiserer har fått disiplinærstraffer. Blant disse er en oberst, fire oberstløytnanter og tre majorer. Hæren har tidligere blitt kritisert for ikke å ha vist vilje til å straffe offiserer høyere opp i systemet etter at fangemishandlingene ble avslørt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere