*Nettavisen* Nyheter.

Bush demper Iran-kritikk

Den amerikanske presidenten vet ikke hvem i Irans ledelse som sender våpen til Irak.

14.02.07 23:35

USAs president George Bush dempet onsdag sin kritikk mot Iran på en pressekonferanse.

Det er fra flere hold blitt reist spørsmål om USA forbereder et militært angrep mot landet. Årsaken er at Bush-administrasjonen den siste tiden har anklaget iranske myndigheter for å forsyne opprørere i Irak med avanserte våpen.

Under onsdagens tale presiserte Bush at USA er sikre på at Irans revolusjonsgarde står bak, men ikke nødvendigvis de iranske lederne.

- Vi vet at bombene er der, vi vet at de blir forsynt av Quds-styrken, og vi vet at Quds-styrken er del av den iranske regjeringen, sa Bush, ifølge CNN.

Quds-styrken er del av Irans revolusjonsgarde, og amerikanske myndigheter har anklaget denne spesialstyrken for å sende våpen og raketter til opprørere i Irak som kjemper mot de amerikanske styrkene. Bush ville onsdag ikke knytte disse påstandene direkte mot de iranske lederne.

- Jeg vet ikke hvem som ringte og ga ordren om å sende våpen til Irak, men vi vet at revolusjonsgarden er en viktig del av den iranske regjeringen. Det som er viktig er at vi svarer på dette, sa Bush på pressekonferanse, ifølge CNN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.