RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush drar fra Kerry

Foto: Gerald Herbert (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Verken Irak-krigen eller avslørende kongresshøringer rammer George W. Bush. To meningsmålinger viser at presidenten øker forspranget til utfordreren John Kerry.

På en måling gjort for CNN og USA Today foretrekker 51 prosent av de spurte Bush som president. Demokraten John Kerry får 41 prosent støtte. Dersom den uavhengige kandidaten Ralph Nader tas med, får Bush 50 prosent støtte mot 44 for Kerry, melder CNN.

En måling i Washington Post gir 48 prosent til Bush, 43 prosent til Kerry og seks prosent til Nader.

De blodige kampene I Irak og kongresshøringene om terrorberedskapen før 11. september ser ikke ut til å skremme velgerne. En medvirkende årsak er trolig at John Kerry ikke har overbevist amerikanerne om at han ville gjort en bedre jobb.

Målingen i Washington Post bekrefter antakelsen. Blant de tre viktigste sakene velgerne er opptatt av, har kampen mot terrorisme seilt opp som konkurrent til økonomien og arbeidsmarkedet.

49 prosent av de spurte mener Bush er best i stand til å løse de viktigste problemene, mens 44 prosent holder en knapp på Kerry. For fem uker siden hadde Kerry størst tillit.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere