Bush drar fra Kerry

President George W. Bush drar fra utfordreren John Kerry, ifølge en ny meningsmåling for New York Times.

Målingen viser en ledelse for Bush på 50 mot 41 prosent, opp fra målingen for en uke siden som var på 49 mot 42 prosent. Den uavhengige kandidaten Ralph Nader får 3 prosent.

Sju uker før valget mener fortsatt et flertall at nasjonen er på feil spor og at Bush ikke fører en god politikk i Irak eller på det økonomiske området.

Likevel øker Bushs ledelse fordi et flertall mener at Bush er en bedre leder og fordi de liker ham bedre personlig. De sier også at de har et bedre bilde av hva Bush vil gjøre som president enn Kerry.

Et flertall har også større tillit til Bush når det gjelder den nasjonale sikkerheten. 50 prosent mener at Bush er best til å beskytte landet mot terrorisme - opp fra 43 prosent på en uke. Bare 26 prosent har tillit til Kerry på dette området.

32 prosent tror at Kerry kan håndtere en internasjonal krise, mens 51 prosent tror det samme om Bush. Når det gjelder økonomien står de to kandidatene likt i velgernes bevissthet.

Andre målinger de siste dagene har vist at Kerry har tatt igjen den store ledelsen på 11 prosentpoeng som Bush fikk etter republikanernes landsmøte.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag