RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush fjerner hjernen

Sist oppdatert:
Karl Rove - kalt «Bush's brain» - får en mindre sentral posisjon i administrasjonen til George W. Bush.

HOUSTON (NA24): President George W. Bush er under voldsomt press for tiden. Den dårlige utviklingen i Irak overskygger alt annet, og gir ham svært dårlig oppslutning på meningsmålingene. Presidenten er tydelig frustrert over at positive ting, som en kraftig økonomisk fremgang og lavere arbeidsledighet, ikke gir ham uttelling.

De siste ukene har det derfor kommet flere utskiftninger i Bush-administrasjonen, men ingen så viktige som i onsdag, da det ble kjent at Karl Rove skal gi fra seg ansvar for å jobbe med regjeringsspørsmål for å konsentrere seg om den kommende valgkampen.

Flere amerikanske medier melder dette, og viser til en sentral kilde i administrasjonen.

Rove har vært så sentral som rådgiver at han har fått tilnavnet «Bush's brain».

Sliter med CIA-sak
Rove er kjent som en meget dyktig politisk slugger, men det siste året har han vært hemmet av at han er knyttet til lekkasjen av navnet på en CIA-agent, Valerie Plame, som er gift med Robert Wilson, en diplomat som kritiserte bakgrunnen for Irak-krigen.

I tillegg ble det i dag offentliggjort at pressetalsmann Scott McClellan, som i stor grad har vært presidentens ansikt utad, går av.

Rumsfeld sitter
Det har vært flere utskiftninger av relativt sentrale rådgivere de siste ukene, men Bush har foreløpig gitt sin klare støtte til den som kanskje har fått mest kritikk, forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Flere pensjonerte generaler har gått ut med hard kritikk av Rumsfeld og gjennomføringen av krigen i Irak.

Foreløpig har Bush også støttet sin finansminister, John Snow. Mange mener Snow er for dårlig til å selge budskapet om den sterke amerikanske økonomien til velgerne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere