*Nettavisen* Nyheter.

Bush følger pappas skjema

Populariteten til George W. Bush er dalende, og han er nå akkurat like lite populær ni måneder før presidentvalget som senior var ni måneder før han tapte for Bill Clinton.

06.02.04 12:39

Demokratenes valg av presidentkandidat preger amerikanske medier, og John Kerry og de andre håpefulle får mye sendetid der de kan hakke på George W. Bush og hans regjering.

Ikke uventet slår dette ut på Bushs popularitet. Bushs problem er at mens demokratene er like sikre i sitt anti-Bush-standpunkt som republikanerne er på å stemme Bush, heller de uavhengige klart mot demokratene.

47 prosent i en ny måling gjort for AP, sier de er fornøyd med Bushs innsats som president, mens 50 prosent er misfornøyd. For en måned siden var 56 prosent fornøyd med Bush.

47 prosent er det samme tallet som Bushs far George Bush sr. hadde på samme stadium i sin presidentkarriere, før han tapte valget for Bill Clinton.

Bare 37 prosent sier at de helt sikker vil stemme på Bush ved høstens valg, mens så mange som 43 prosent er sikre på at de vil stemme på en motkandidat. 18 prosent sier de vil vurdere å stemme på noen andre enn Bush. For en måned siden sa 41 prosent at de ville stemme på Bush, mens bare 33 prosent var sikre på å stemme på en annen kandidat.

Andre målinger de siste dagene har vist at demokratenes favoritt i øyeblikket, John Kerry, klart ville slått Bush dersom det var valg i dag.

- Akkurat nå er det en ensidig kampanje. Opposisjonspartiet holder på med sin nominasjonsprosess. Det er vanskelig for den sittende å presse seg inn i demokratenes kampanje, sier Charles Jones, som er ekspert på amerikansk presidentskap.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag