RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush i håndgemeng

Sist oppdatert:
Verdens mektigste mann, George W. Bush, måtte selv gripe inn for å dra løs livvakten sin under APEC-konferansen i Chile.

Fadesen skjedde da chilenske sikkerhetsvakter hindret president Bushs livvakt i å komme inn på et offisielt arrangement, ifølge Sky News.

Topplederne skulle på middag lørdag kveld chilensk tid da Bushs livvakt ble hindret i å bli med presidenten inn.

Den amerikanske agenten, som var en av flere i presidentens sikkerhetsteam, forsøke å presse seg forbi chilenske vakter og politimenn. Etterpå fulgte et kort basketak.

Bush hadde allerede gått inn i bygningen, men så hva som skjedde, og tok seg inn i mengden. Bush dro mannen til seg, men de ivrige chilenerne ytte motstand noen sekunder.

Etterpå gikk Bush bort fra stedet mens han ristet på hodet og mumlet for seg selv.

Ifølge chilenske tv-kanaler skal årsaken til at livvakten ble stoppet, være at følget til presidenten forsøkte å få med seg for mange livvakter inn i bygningen.

Toppmøtet i den økonomiske samarbeidsorganisasjonen for Stillehavsregionen APEC har blitt overskygget av store demonstrasjoner tidligere i helga.

Politiet anslår at 25.000 demonstranter deltok i det som begynte som en fredelig marsj, men utviklet seg til et gateslag da demonstrantene begynte å kaste stein mot politiet.

Søndag møtte Bush Mexicos president Vicente Fox for å diskutere situasjonen for meksikanske innvandrere til USA. Bush gjentok sin støtte til at uregistrerte meksikanske arbeidere skal få arbeide lovlig i landet.

- Én måte å sikre grensene på er å ha en rimelig innvandringspolitikk, sa Bush, ifølge AP.

Men Bush ville ikke legge press på at det nær et år gamle lovforslaget skulle settes ut i livet umiddelbart.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere