Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush i tet før holmgang

President George W. Bush hilser tilhengere under et valgmøte i Xenia, Ohio 27. september.
President George W. Bush hilser tilhengere under et valgmøte i Xenia, Ohio 27. september. Foto: (AP Photo /Scanpix)
Sist oppdatert:
President George W. Bush er i tet på flere målinger to dager før han møter John Kerry til holmgang i den første TV-debatten før valget.

En måling for CNN og USA Today gir George W. Bush George W. Bush 52 prosent oppslutning mot 44 prosent til Kerry. Den uavhengige kandidaten Ralph Nader får tre prosent.

Irak
Torsdag møtes Bush og Kerry til den første av fire TV-debatter. Tema for debatten i Miami er utenrikspolitikk. Målingen fra CNN viser at Bush får økt støtte for sin Irak-politikk. 55 prosent av de spurte mente det ikke var feil å sende soldater til Irak, mens 42 prosent mener det var en bommert. 55 prosent mener Bush er best til å håndtere problemene i Irak, mens 41 prosent svarer Kerry.

Rekord
President Bush har blitt anklaget for å ha skapt gnisninger overfor andre land. Likevel mener 52 prosent at Bush er best til å håndtere forholdet til andre land. 42 prosent mener John Kerry er den beste mannen til jobben.

Målingen gir også Bush rekordstor oppslutning som president. 54 prosent av de spurte mener han gjør en god jobb. Så høy oppslutning har ikke presidenten hatt siden januar.

En måling utført for Washington Post og ABC News gir Bush en oppslutning på 51 prosent mot 45 prosent til Kerry og en prosent til Ralph Nader.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!