*Nettavisen* Nyheter.

Bush i teten

George W. Bush under et valgmøte i Marlton, New Jersey, 18. oktober. Foto: (AFP Photo/Scanpix)

13 dager før valget har George W. Bush en knapp ledelse på John Kerry. Men i vippestaten Florida er stillingen uavgjort som for fire år siden.

21.10.04 16:01

Washington Posts daglige måling ga onsdag Bush 51 prosent oppslutning, mot 46 til Kerry. Torsdag var tallene 50 mot 47. Målingen fra CNN og USA Today gir Bush en ledelse på åtte prosentpoeng, med 52 prosent oppslutning. I begge målingene får Ralph Nader en prosent oppslutning.

Dødt løp
Delstaten Florida, som avgjorde valget i 2000, er fortsatt like delt fire år etter, viser en annen måling i Washington Post. George W. Bush og John Kerry får begge 48 prosent oppslutning. Ralph Nader, som trolig hindret Al Gore i å vinne i 2000, får en prosent oppslutning.

Cuba
Bush har et lite overtak i den spansk-ættede delen av befolkningen, som utgjør en femtedel av de rundt 17 millioner innbyggerne i delstaten. Støtten er særlig stor blant eksil-kubanerne.

Sammen med Ohio og Pennsylvania peker Florida med sine 27 valgmannsstemmer seg ut som en av de viktigste statene på vippen i årets valgkamp.

Klikk i kartet i stolpen for å se stillingen i delstatene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.