*Nettavisen* Nyheter.

Bush i utakt med velgerne

Foto: (Foto: Scanpix/AFP)

President George W. Bush er i uenige med velgerne om hva som er de viktigste utfordringene framover, viser en amerikansk undersøkelse.

03.03.05 19:05

Fire måneder etter Bush vant en solid valgseier over demokratenes kandidat John Kerry, mener et flertall av velgerne at Bush har andre prioriteringer enn amerikanere flest. Hele 63 prosent av de spurte i en undersøkelse utført for The New York Times og CBS mener presidenten er i utakt med velgerne.

Bush møter først og fremst motstand for sine planer om å reformere det amerikanske trygdesystemet.

Jobb og helse viktigst
Når velgerne skal prioritere fem saker de mener er viktigst i innenrikspolitikken, kommer trygdepolitikk på tredje plass. Både jobber og helsetilbud er viktigere for velgerne.

Dessuten sier hele 50 prosent av velgerne at de mener demokratene trolig vil ta de beste beslutningene når det gjelder trygdesystemet. Bare 31 prosent har mest tro på republikanerne i dette spørsmålet.

Mer tro på fred i Irak
Når det gjelder utenrikspolitikk er det flere som har tro på innsatsen som gjøres i Irak. 53 prosent mener arbeidet med å etablere orden i landet går bra eller meget bra. Før det irakiske valget for en drøy måned siden var dette tallet nede på 41 prosent.

Amerikanerne er delt i synet på hvorvidt det var riktig av Bush å angripe Irak før han tok seg av problemene med Nord-Korea. 42 prosent mener Bush burde tatt hånd om Nord-Korea før han invaderte Irak, mens 45 prosent menet det var riktig først å gå inn i Irak.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.