RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush krøp til korset

Sist oppdatert:
George W. Bush krøp til korset og ringte den italienske statsministeren for å beklage fredagens gisselskyting. Lørdag kom journalisten Giuliana Sgrena tilbake til Roma.

Telefonsamtalen fra Bush ble gjort etter at statsminister Silvio Berlusconi kalte inn den amerikanske ambassadøren på teppet for å få en forklaring på skyteepisoden, skriver CNN.

Giuliana Sgrena kom ved 11-tiden lørdag formiddag tilbake til Roma med flyet som hadde fraktet henne fra Irak. Hun ble fraktet rett til behandling ved Celio militærsykehus etter hun landet.

Amerikanske soldater skjøt og drepte en italiensk agent fredag. Agenten satt i en bil som fraktet den italienske journalisten Giuliana Sgrena, som nettopp var løslatt av sine gisseltakere i Irak. Også Sgrena og en annen italiensk agent ble truffet av skuddene.

Agenten Nicola Calipari var først med på å forhandle fram løslatelsen av Sgrena. Kort tid etterpå ble han drept da han beskyttet journalisten mot kulene.

I en skriftlig forklaring opplyser koalisjonsstyrkene at de ved 19-tiden norsk tid fredag kveld åpnet ild mot et kjøretøy som nærmet seg en kontrollpost. Ifølge forklaringen gjorde amerikanske soldater «forsøk på å advare føreren ved hånd- og armsignaler, blinke med lyskastere og ved å avfyre varselskudd foran bilen, heter det i forklaringen».

- Da bilen ikke stanset skjøt soldatene mot motorblokken, noe som stanset bilen, drepte en person og skadet to andre, heter det videre.

Bush har lovet full etterforskning av hendelsen, ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere