RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush landet i London

Foto: Ron Edmonds (AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
President George W. Bush landet tirsdag kveld på britisk jord. Dermed er et tre dager langt statsbesøk i gang.

Presidentens fly Air Force One landet på Heathrow like før 20.20 norsk tid tirsdag kveld, melder britiske Sky News.

Bush og fru Laura ble tatt imot av prins Charles. Fra Heathrow gikk turen i helikopter til Buckingham Palace, hvor presidentparet skal bo som Dronningens gjester.

Streng sikkerhet
Presidentenes ankomst markerte også starten på britisk histories mest omfattende sikkerhetsoperasjonen ved et statsbesøk.

Antall politistyrker i den britiske hovedstaden er tredoblet i forbindelse med besøket, og rundt 14.000 politifolk, halvparten av London-politiet, vil være involvert i sikkerhetsoppbudet rundt den amerikanske presidenten.

Global fred
Onsdag vil president Bush holde sin hovedtale under oppholdet. I talen vil han presentere sin visjon for global fred, demokrati og multilateralisme, rapporterer AFP fra presidentens fly.

- Han vil komme med en viktig utenrikspolitisk tale hvor han vil snakke om de tre pilarene for fred og sikkerhet framover, fortalte en tjenestemann til journalistene på flyet.

Pillarene er «effektiv multilateralisme», «nødvendigheten av til tider å bruke makt for å forsvare fred og verdier» og «spredningen av demokratiske verdier over hele verden».

Kontroversielt
Presidenten er ingen populær mann i Storbritannia, og besøket er kontroversielt. hundre tusen demonstranter står klare for å ta imot den amerikanske presidenten i London sentrum.

Torsdag vil demonstranter rive ned en statue av George W. Bush på Trafalgar Square - slik amerikanerne rev ned Saddam Hussein i Bagdad i april.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere