RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush lover Abbas 550 mill.

Foto: Scanpix/Reuters
Sist oppdatert:
Bush-administrasjonen lover palestinernes president Mahmoud Abbas nærmere 500 millioner kroner i militær støtte.

USA vil gi palestinernes president Mahmoud Abbas 86 millioner dollar (544 millioner kroner) for å utvide de 3700 Fatah-kontrollerte palestinske sikkerhetsstyrkene til 4700 , melder Reuters.

Pengene skal benyttes til å bistå palestinske president med å bekjempe terroristenes infrastruktur og opprette lov og orden på Vestbredden og Gazastripen, sier Lieutenant-General Keith Dayton i et amerikansk regjeringsdokument.

Siden Hamas-bevegelsen vant det palestinske valget i fjor, har det vært en hard maktkamp mellom presidentens Fatah-bevegelse og Hamas. Det har også vært harde væpnede kamper mellom de to gruppene.

Mediakrig
Palestinernes president Mahmoud Abbas og statsminister Ismail Haniyeh møttes fredag morgen i Gaza.

– Vi er enige om å oppfordre til ro og fortsatt dialog. Vi ber også alle væpnede grupper om å trekke seg tilbake fra Gazas gater, sa Haniyeh etter møtet.

Presidenten og statsministeren ble også enige om å utplassere politistyrker som skal hindre nye sammenstøt mellom tilhengere av Hamas og Fatah.

- Vi vil også stoppe krigen i media, sa statsministeren.

Vil granske drap
President Abbas møtte ikke journalister etter møtet, men en diplomat som ønsker å være anonym bekrefter at Abbas og Haniyeh blitt enige om en avtale.

Den palestinske statsministeren sa også at en undersøkelseskommisjon skal granske de siste sammenstøtene mellom Hamas og Fatah.Torsdag ble seks personer drept og 18 ble såret i sammenstøt nord på Gazastripen. Fire av de drepte var Fatah-tilhengere, mens en var fra Hamas. Det er ikke klart om den sjette hadde tilknytning til noen av gruppene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere