RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix/AFP

Bush-medarbeider går av

Sist oppdatert:
En av Karl Roves tidligere medarbeidere har gått av etter å ha blitt dratt inn i skandalen rundt lobbyisten Jack Abramoff.

Fredag gikk Susan Ralston av som spesialmedarbeider for president George W. Bush. Ralston har tidligere jobbet for Karl Rove, som i sin tid jobbet for superlobbyisten Jack Abramoff.

En rapport fra kongressen viser at hun har hatt omfattende kontakt med Jack Abramoff, melder CNN. Blant annet har hun tatt imot billetter til sportsarrangementer og konserter fra ham.

Kongressvalget den 7. November er overskygget av korrupsjon og skandaler. Ralstons avgang kom etter beskyldninger om at hennes kontakter med Abramoff viser at han var nærmere Rove og Bush enn Det hvite hus ahr vært villig til å erkjenne.

En ny rapport fra reformkomiteen i Representantenes hus i kongressen lister opp over hundrevis av kontakter mellom Abramoffs lobby-gruppe og Det hvite hus.

Kongressmedlem Henry Waxman, demokrat fra Calfornia og medlem i reformkomiteen, mistenker at Det hvite hus forsøker å gjøre Ralston til syndebokk.

- Det er mye vi ikke vet om hvilke tjenester Ralston gjorde Abramoff fra innsiden av Det hvite hus, men vi har også mange ubesvarte spørsmål om den assistansen Abramoff ser ut til å ha fått fra flere høyereståendee tjenestemenn i Det hvite hus, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere