RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(AP)

Bush mest beundret i USA

Sist oppdatert:
Ingen over, ingen ved siden. Amerikanerne har kåret president George W. Bush til landets mest beundrede mann. Se hvem som kom på plassene bak.

I en meningsmåling som ble offentliggjort i avisa USA Today tirsdag har 29 prosent av de spurte sagt at Bush er mannen de beundrer mest.

Og her når ikke Brad Pitt eller noen annen glamorøs superstjerne opp i teten. Utenriksminister Colin Powell får andreplassen, mens pave Johannes Paul II må nøye seg med bronse. Begge fikk 4 prosent av stemmene.

USAs mest beundrede kvinne tilhører heller ikke Hollywood, ifølge målingen.

Hillary overlegen
På kvinnesiden er senator Hillary Clinton, kona til tidligere president Bill Clinton, fullstendig overlegen. Hun vinner for andre år på rad med 16 prosent av stemmene, noe som er dobbelt så mange som i 2001 og hele ni prosent mer enn i fjor.

Talkshowstjerne Operah Winfrey tok sølvet foran den nåværende presidentfruen Laura Bush, som bare fikk seks prosent av stemmene og endte på tredjeplass i år som i fjor. I 2001 vant hun kåringen. Ikke siden 1984 har noen presidentfrue vært mindre populær. Dengang het førstedamen Nancy Reagan.

Kjendiseri eller makt
- Mye av dette har virkelig mer med kjendiseri enn makt, sier Stephen Hess ved Brookings Institution i Washington til USA Today.

Han mener at tredjeplassen til presidentfrue Laura Bush ikke betyr at Amerika ikke respekterer henne.

Hess sier at Hillarys plassering indikerer at måten hun taklet å være presidentkone gjorde sitt til at folk i dag dømmer henne ut fra hennes egne prestasjoner.

1.004 voksne deltok i årets meningsmåling som ble gjennomført 5. -7. desember.

Her er hele saken i USA Today.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere