RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush møter mer motstand hjemme

Sist oppdatert:
Representantenes hus vedtok torsdag et forslag om full uttrekning av de amerikanske styrkene i Irak innen april neste år.

Vedtaket ble fattet på tross av president George W. Bushs advarsel om å ta i bruk vetoretten mot en enhver timeplan om uttrekning, melder BBC.

Mye tyder på at Representantenes hus, som er kontrollert av demokratene, ønsker å presse Senatet til å godkjenne et tilsvarende tidsskjema.

-Må lytte til folket
Det er tredje gang i år at Representantenes hus har stemt for å trekke ut majoriteten av styrkene i Irak. De to tidligere forsøkene har enten blitt stoppet ved at Bush har brukt vetoretten, ellers så har forslaget blitt avvist i Senatet.

- Nå er det på tide at presidenten lytter til det amerikanske folket og gjør det som er nødvendig for å beskytte nasjonen, sier majoritetslederen i Senatet, Harry Reid (demokrat).

- Det vil si at han må innse at hans Irak-strategi har mislyktes. Nå må han samarbeide med demokratene og republikanerne i Kongressen med å bane ut en ny vei i Irak, og vi må samle oss i et forsøk på å overvinne al-Qaida, sier han.

Liten fremgang
Tidligere på dagen presenterte Bush Det hvite hus’ midlertidige statusrapport på tilstanden i Irak. Rapporten slo fast at det kun hadde vært begrenset militær og politisk fremgang i Irak etter at det ble sendt flere styrker til det krigsherjede landet. Til tross for dette mente Bush at det ville være katastrofalt å trekke ut styrkene på det nåværende tidspunktet. Les mer her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere