RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush og Kerry klare for torgslag

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Svak vekst i økonomien og en kritisk CIA-rapport om grunnlaget for Irak-krigen gir George W. Bush et tøft utgangspunkt foran debatten med John Kerry natt til lørdag.

Debatten i St. Louis, Missouri har form av et torgmøte, der både innenrikspolitikk, økonomien og USAs stilling i verden blir tema.

Må reise kjerringa
Tall som ble lagt fram fredag viser at veksten i det amerikanske arbeidsmarkedet er svakere enn forventet. Samtidig viser en CIA-rapport som ble lagt fram tidligere i uka at Saddam Hussein ikke hadde masseødeleggelsevåpen slik Bush hevdet før Irak-krigen. Fredag kom også en nyheten om at det britiske gisselet Ken Bigley skal være halshogget i Irak.

Samlet gir meldingene John Kerry vann på mølla før debatten. Han vil trolig hevde at president Bush verken har kontroll i Irak eller med økonomien. Samtidig har presidenten Bush behov for å reise kjerringa etter den den første debatten, som ga Kerry et løft på meningsmålingene.

Villeder
Under et valgmøte i Colorado torsdag hevdet Kerry at «man finner ikke på nye grunner for å gå til krig etter at krigen er over».

Bush på sin side vil forsøke å overbevise velgerne om at Kerry er en værhane det ikke er mulig å stole på.

- Han hevder jeg førte USA bak lyset om våpnene, når han selv brukte de samme opplysningene for å rettferdiggjøre hvorfor han stemte for krig. Hvem er det som egentlig forsøker å villede det amerikanske folket?, ville Bush vite under et valgmøte i Wisconsin.

«Torgslaget» ved Washington University i St. Louis starter klokken 03.00 norsk tid.

Debatten sendes direkte i TV 2 fra klokken 03.00.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere