RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush søker atomstøtte

Sist oppdatert:
President George W. Bush varslet lørdag at han ønsker internasjonal støtte i kampen mot atomtruslene fra Iran og Nord-Korea.

Ifølge etterretningsopplysninger USA-administrasjonen har mottatt, skal Iran produsere store mengder med en gasstype som kan brukes til å utvikle kjernefysiske våpen.

Opplysningene kommer få dager etter at Iran inngikk en avtale med EU om å stanse anrikingen av uran innen en uke.

- Det er veldig viktig at Irans myndigheter forstår at vi er bekymret over ambisjonene deres. Vi er også bekymret over at de er villige til å trappe opp prosessen med skaffe materialer kort tid før et visst internasjonalt møte, sa Bush i en tale han holdt i forbindelse med møtet med Den økonomiske samarbeidsorganisasjonen for Stillehavsregionen APEC i Chile.

Bush anmodet EU-landene om å ta i bruk alle diplomatiske midler for å overtale Iran til å stoppe utviklingen av kjernefysiske våpen.

I en appell til Nord-Koreas leder Kim Jong Il sa Bush at landet ville ”høre en felles stemme” fra USA og USAs allierte om å stoppe atomvåpenprogrammet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere