*Nettavisen* Nyheter.

Bush støtter Abbas

Foto: Scanpix/AP

USAs president George W. Bush vil gi mer støtte til Mahmoud Abbas for at den palestinske presidenten skal vinne i kampen mot Hamas.

Torsdag signerte USAs president George W. Bush en ny lov som fryser økonomisk støtte til den Hamas-ledede palestinske regjeringen.

Samtidig åpner loven for å øke den økonomiske og militære støtten til president Abbas og Fatah-bevegelsen, som er Hamas-bevegelsens største motstander.

USA, EU, Israel, Norge og flere andre land innførte i mars økonomiske sanksjoner mot de palestinske selvstyremyndighetene etter at Hamas vant valget i januar.

USAs utenriksminister Condoleezza Rice sa i et intervju med Reuters sist uke at USA bør støtte de palestinske sikkerhetsstyrkene, som i hovedsak tilhører president Mahmoud Abbas og Fatah-bevegelsen, for å vinne kampen mot Hamas.

USA truer arabiske- og internasjonale banker med sanksjoner om de overfører penger til de palestinske myndighetene som Hamas styrer i dag. Hamas-ledere har derfor personlig måttet frakte flere millioner kroner over grensen.

Den palestinske statsministeren Ismail Haniyeh og hans følge blitt stanset på vei hjem fra Egypt siste torsdag, etter at Israels forsvarsminister mente at han hadde med seg 35 millioner dollar til den palestinske statskassen. Haniyeh fikk til slutt fikk krysse grensa, mens pengene ble satt inn på konto i en Egyptisk bank.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.