*Nettavisen* Nyheter.

Bush takket Norge

USAs president Georg W. Bush krediterte blant andre Norge som partner i kampen mot internasjonal terrorisme i sin tale fra Det hvite hus fredag.

20.03.04 08:45

Bush markerte ettårsdagen for krigen mot Irak med en tale i Washington. Her framhevet han det koallisjonsstyrkene har oppnådd i Irak og knyttet på ny invasjonen til kampen mot terror.

Koallisjon

Han nevnte de land som har støttet USA i kampen mot spredning av farlige våpen over landegrensene, blant dem Norge.

- Vår koallisjon tar de nødvendige skritt for å stoppe spredningen av dødelige våpen og materialer. Amerika og Australia, Frankrika, Tyskland, Italia, Japan, Nederland, Polen, Portugal, Spania, Storbritannia, Canada, Singapore og Norge har sluttet seg til Proliferation Security Initiative med den hensikt å stå sammen for å stoppe dødelige materialer via luft, sjø eller land, sa Bush.

Bekjempe terror

Bush sa at engasjementet i Irak og Afghanistan handler om å oppmuntre en demokratisk utvikling i denne delen av verden som et alternativ til fanatisme og terror.

- Det vil helt sikkert bli sagt om vår tid at vi sto overfor store utfordringer. La det også bli sagt at vi forsto disse oppgavene og løste dem til fulle, avsluttet Bush sin tale.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.