RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush tatt i ed på Capitol Hill

Foto: AFP/Timothy A. CLARY
Sist oppdatert:
George W. Bush ble klokken 17.56 norsk tid tatt i ed som USAs president for andre gang. Over 100 kvartaler ble sperret av i sentrum av Washington.

George W. Bush ble tatt i ed klokken 11.56 (17.56 norsk tid) på Capitol Hill i Washington. Rundt 500.000 personer var i området for å se på.

Etter selve seremonien, ble presidenten kjørt ned Pennsylvania Avenue i den tradisjonstide paraden. Sikkerhetstiltakene rundt denne 55. presidentinnsettingen i USAs historie er større enn noen gang.

I sin tale snakket Bush blant annet om det han oppfatter som «håpets visjon for Amerika».

- Min viktigste oppgave vil være å forsvare Amerika, sa presidenten.

Han lovte at USA vil fortsette å «eksportere frihet og demokrati til resten av verden», og minte om at USAs egen frihet avhenger av at landene i verden opplever framgang for frihet.

Politet stengte av et område på 100 kvartaler i sentrum av Washinton. Den ellers travle byen, er forandret til den reneste spøkelsesbyen med tomme gater og sikkerhetsbarrikader overalt, melder nyhetsbyrået Reuters.

Til sammen er 6000 politifolk og 7000 soldater involvert i sikkerhetstiltakene rundt seremonien.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere