RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush til krig mot pressen

Sist oppdatert:
President George W. Bush kritiserer de store avisene i USA for å ha offentliggjort amerikanske overvåkningsmetoder.

Mandag gikk den amerikanske presidenten sterkt ut mot media og hevdet at artiklene i The New York Times, Wall Street Journal og The Los Angeles Times kunne skade landet.

Artiklene omtalte Bush-administrasjonens overvåking av internasjonale pengeoverføringer, melder The New York Times.

- Kongressen ble brifet. Det vi gjorde var fult lovlig og offentliggjøringen av dette programmet er en skam. Vi er i krig med en gjeng med mennesker som ønsker å skade USA, og når mennesker lekker informasjon om dette programmet, og når aviser publiserer det, er det skadelig for USA, sier presidenten, ifølge The New York Times.

Lettere irritert
Det er første gangen at Bush kommenterer det omfattende overvåkningsprogrammet som ble offentliggjort i amerikanske aviser forrige torsdag. Bush skal ifølge The New York Times ha vært lettere irritert da han poserte i Roosevelt-rommet i det hvite hus under en fotoseanse mandag.

Bush har ikke rettet kritikk mot navngitte aviser, men visepresidenten har rettet direkte skyld mot The New York Times.

Nødvendig å publisere
Ansvarlig redaktør i The New York Times, Bill Keller, har uttalt i en epost at det var en vanskelig avgjørelse å publisere artiklene som omtalte overvåkningsprogrammet, men nødvendig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere