RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Reuters)

Bush vil ha fortgang i Irak

Sist oppdatert:
USAs sivile administrator i Irak, Paul Bremer, har fått beskjed om å sette opp farten med å overføre makten i landet til irakerne.

Dermed ser amerikanerne ut til å legge seg nærmere den politiske linjen som europeiske allierte hele tiden har ønsket

- Vi ser på alle typer ideer og vi ønsker å sette opp farten på reformene. Vi vil sette opp tempoet på arbeidet med respekt for at den nye irakiske regjeringen skal ha et lovgrunnlag, sa utenriksminister Colin Powell på en pressekonferanse onsdag, melder NTB.

Etter to dagers samtaler med blant annet Bush og forsvarsminister Donald Rumsfeld, varslet Bremer onsdag kveld at han vil innkalle medlemmer av Det irakiske styringsrådet for å drøfte hvordan man på raskest mulig måte kan sørge for en maktovertakelse.

Bush har tidligere gått inn for en langsom overgang til demokrati i Irak, men nå åpner han for at det skal avholdes valg i en eller annen form i løpet av fire til seks måneder.

27 drept

Samtidig som Bremer var i Washington onsdag for krisesamtaler med Bush-administrasjonen, ble minst 27 mennesker drept i en selvmordsaksjon mot hovedkvarteret til den italienske politistyrken i Nassiriya i Basra i Irak. 18 av de drepte var italienske soldater, mens ni var irakere. Natt til torsdag fortsatte letingen etter mulig levende i ruinene av bygningen.

Over 80 personer ble skadd i angrepet, som skal ha blitt utført av fire selvmordsaksjonister.

De stadig hyppigere terroraksjonene gjør jobben vanskelig for USAs forsvarsminister Donald Rumsfeld, som forsøker å overtale andre land til å delta med soldater.

Japan kunngjorde torsdag at landet likevel ikke vil sende soldater til Irak nå, slik planen var.

(NTB-Reuters)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere