RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Bush vil holde Terri i live

Foto: Scanpix/EPA
USAs president George W. Bush avbryter ferien sin i Texas for å legge frem et lovforslag som redder livet til Terri Schiavos fra Florida.

I natt koblet legene fra slangene som har holdt hjerneskadde Terri kunstig i live i 15 år. Terri Shiavos (41) skjebne har vekket et enormt engasjement i USA. Politi måtte vokte inngangen til Woodside sykehus i Florida da legene ved klokken 01.45 i natt (lokal tid) dro ut slangene.

Erklært hjernedød
Terri har blitt matet kunstig gjennom slanger inn i magen etter at hun som 26-åring fikk et hjerteinfarkt i 1990. Infarktet førte til at hjernen ikke fikk oksygen og hun ble senere erklært hjernedød.

Legene regner med det vil ta mellom en til to uker fra slangene ble fjernet til Terri dør. Nattens frakobling kom etter en syv år lang kamp i USAs rettsvesen. Terris ektemann og verge, Michael Schiavo, har kjempet mot USAs president George Bush, republikanske kongressmedlemmer og Terris foreldre for å gi sin kone det han mener er hennes vilje - å dø.

Avbryter ferien
Nå avbryter president George W. Bush ferien sin for å returnere til Washington D.C. og fremme et lovforslag som skal sørge for at Terri Shiavos holdes i live. På den måten håper presidenten at legene må koble til slangene som holder den hjerneskadde kvinnen i live. Det opplyser Det hvite hus i en pressemelding, ifølge Reuters.

Talsmann for president Bush, Scott McClellan, sier at Bush returnerer til Washington I løpet av søndagen for å få kongressen med på lovforslaget. Bush mener det er riktig å kjempe for at Terri Schiavo skal få leve, og presidenten håper lovforslaget blir vedtatt I kongressen så fort som mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere